Klanten beoordeelden ons met een 9 uit 10

Financiering & lease

Qooder for business

Zakelijk financieren

Je Qooder zakelijk financieren? Je wist waarschijnlijk al dat je een auto op de zaak kon zetten, maar dit kan dus ook met een motor?

Net als bij de auto van de zaak zijn de kosten van een motor aftrekbaar volgens de belastingdienst. Waarschijnlijk vraag jij, je af welke kosten aftrekbaar zijn. Je moet dan denken aan:

 • De BPM
 • De motorrijuitgenbelasting
 • De leasekosten
 • Verzekeringspremies
 • Benzinekosten, onderhoudskosten en overige kosten.

Om de kosten van jouw Qooder te kunnen aftrekken, moet je aan kunen tonen dat:

 • Je de motor echt nodig hebt voor de zaak
 • Je de motor minimaal 10% zakelijk gebruikt, aan te tonen met een sluitende rittenregistratie

Bijtelling

Gebruik je de motor ook privé? Dan krijg je te maken met bijtelling. Deze is anders dan bij een auto. Er is bij een motor geen marge van 500 kilometer voor privé gebruik. De bijtelling van een motor is gebaseerd op de werkelijke kosten voor privé gebruik. Bij een auto is sprake van een forfaitaire bijtelling.

Afschrijven van de motor

De afschrijving van een motor gaat op dezelfde manier als bij een auto van de zaak. De restwaarde van de motor moet goed ingeschat worden. Vind je het lastig om een goede schatting te maken van de restwaarde? Wij helpen je graag met inschatten. Wil je gebruik maken van de kleinschaligsheidinvesteringsaftrek? Neem dan contact op met de belastingdienst, zij kunnen je vertellen of je bij aanschaf van een motor hiervan gebruik mag maken.

Bijtelling berekenen

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je de bijtelling van een motor berekent.
Bereken het op deze manier:

Totaal aantal kilometers dat je privé gereden heeft


de som van het totale aantal kilometers

x

de kosten van de motor (exclusief boetes)

Particulier financieren

Wil je als particulier je Qooder financieren?
Je kunt makkelijk via Findio uw nieuwe Qooder of QV3 financieren.

Transparante afspraken

Qooder kopen, maar niet je spaargeld hiervoor gebruiken? Dan is financiering een goede mogelijkheid. Via Findio krijg je een scherp aanbod met een lage rente en duidelijke afspraken.

Snel rijden

Je wilt niet te lang wachten op je nieuwe Qooder en dat begrijpen we. Daarom werken wij samen met Findio voor auto. Zij regelen alle financierings zaken voor Qooder. In de meeste gevallen kun je snel opstappen nadat de aanvraag is goedgekeurd.

De afspraken

Bij de financiering staat er aantal zaken vast. Deze zetten we graag voor u op een rijtje:

 1. Looptijd naar keuze. Van 12 tot 72 maanden.
 2. Rente van 5,9% tot €15.000 en 4,9% vanaf €15.000.
 3. Altijd kosteloos vervroegd aflossen.
 4. Slottermijn mogelijk voor een lager maandbedrag.
 5. Vast maandbedrag. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Qoodermotive Private Lease

Bij auto’s kennen we private lease al. Wij nemen dit vanuit de auto-expertise over naar de Qooder. Kortom ook met de Qooder; slim, voordelig en ontspannen rijden voor een vast bedrag per maand.

Wij kunnen samen met u er een mooi maatwerkproduct van maken. Het is afhankelijk van de Qooder die u kiest, het aantal kilometers dat jaarlijks gereden wordt, uw schadeverleden en de duur van de lease. Dit bedrag is inclusief Qooderverzekering, motorbelasting, onderhoud, reparaties, banden, apk en afschrijvingen.

Maandbedrag verlagen? Dat kan!

Indien u een deel bijbetaald gaat dit van het te leasen bedrag af. Wilt u liever inruilen? Dat kan bij ons ook. Of u nu een auto, motor, scooter of SpeedPedelec in wilt ruilen. Wij brengen dit indien gewenst in mindering op de aanschafwaarde voor de lease of betalen dit aan u terug zonder verrekening (als spaarcentje).

Heeft u nog vragen over het leasen of financieren van uw Qooder?

Neem dan contact met ons op